– Bird Watching Gambia –

De onderstaande tekst in geschreven door Walter Veldman.

Mocht iemand nog twijfelen om komend seizoen met de RX10 voor een prachtige vogelfotografiereis naar Gambia en/of Senegal te gaan dan maakt onderstaande het besluit wellicht makkelijker.
Op een natuurreis naar Gambia troffen wij de zeer kundige vogelgids genaamd Mustapha Kassama. Tijdens de ritten naar de gebieden raak je aan de praat en hoor je over de armoede in het land. Een land met weinig uitzicht op een beter bestaan voor de inwoners. Onze gids deed zijn uiterste best om het ons naar het zin te maken, kwam iedere afspraak punctueel na en zonderde zich soms, na ons op een prachtige locatie te hebben gebracht, even af. Hoewel we enorm aan het genieten waren van met name de vogelpracht werd ik toch nieuwsgierig en ging kijken waar hij was. Als een goed gelovige was hij dan even aan het bidden om er daarna weer helemaal voor ons te zijn.
Zijn kennis van en visie op de natuur, uitstekende Engels, vlotte maar veilige rijstijl (vrij zeldzaam in Afrika), liefde voor zijn familie en geloof en zeker niet in het minst zijn betrouwbaarheid grepen mij aan.
Op mijn vraag wat zijn droom of wens is vroeg hij of ik iemand kende die een website voor hem kon bouwen.
Natuurlijk zijn er bij ons in het Westen volop bedrijven die dat kunnen maar ik besefte meteen dat dat voor hem onbereikbaar was en stelde voor dat ik dat voor hem ging financieren maar ook bouwen.
Daarnaast gaat een deel van mijn verdiensten naar zijn familie om tenminste de kinderen naar school te kunnen laten gaan en primaire gezondheidszorg te kunnen betalen.
Zijn naam is Mustapha Kassama en ik beveel hem zeer aan als (vogel-)gids voor natuurreizen door Senegal en Gambia.
De link naar zijn website (klikt u hier) en, u raadt het al, de foto’s op de site zijn door onszelf gemaakt met onze RX10’s in Gambia.
(Ik hoop dat dit bericht niet als reclame maar als liefdadigheid geïnterpreteerd wordt.)