– De geheugen plaatsen in MR – M1, M2, M3, en M4 –

De geheugen 1 – 2 – en 3 (de eerste 3) blijven in je MR stand altijd opgeslagen in het geheugen van de camera.

De laatste 4 standen M1 – M2 – M3 en M4, verdwijnen nadat je je SD-kaartje hebt geformateerd in je camera.

Maar – met dank aan de heer J. Kieviets die deze kennis met me gedeeld heeft, is het toch mogelijk deze geheugen plaatsen te onthouden, door ze op je laptop of computer, te kopiëren. Na het formateren van je SD-kaartje (in je camera) plaatst je je kaartje weer terug in je laptop of computer. Je zet daarna het gekopieerde mapje weer terug op je SD-kaartje, en voila, de laatste 4 geheugen staan er weer op.

Het is even wat inspanning, maar het werkt perfect.

 

Hoe doen we dat?

Stop je SD-kaartje in de laptop of computer, open je SD-kaartje op je computer of laptop, meestal in D: of in E:

Je krijgt dan onderstaande structuur te zien.

In de MAP SONY – onder PRIVATE – staan je geheugen plaatsen opgeslagen in een DAT bestandje. (Dit zijn verborgen bestandjes, dus die moet je wel even op Zichtbaar zetten)

 

Kopieer

Kopieer de map SONY, en zet deze op je computer of laptop . Dit hoef je maar 1x te doen!

Zet je foto’s veilig, en formateer daarna je SD-kaartje in je camera.
Mocht je dan je laatste 4 opgeslagen geheugens weer op je camera willen gebruiken, stop dan je SD-kaartje weer terug in je computer of laptop,
kopieer je opgeslagen Sony-Mapje op je computer of laptop, open weer je SD-kaartje op je computer of laptop, en overschrijf het Sony-mapje in de Private map. 
Ideaal voor als je bepaalde instellingen, die je eigenlijk maar heel weinig gebruikt, bijvoorbeeld voor Bulb, of voor avond fotografie vast wil leggen op je computer, zodat je dat altijd terug kan zetten. Succes! en John bedankt voor het delen!